Surf som hjemme i hele EU og EØS. Bare gjør det!!

Det nærmer seg sommerferie, og mange tar med seg jobbmobil og sensitiv informasjon på reisen. Hva gjør du hvis mobilen kommer på avveie, og hvordan unngår du høy mobilregning etter å ha brukt mobilen i utlandet? Sjekk våre smarte ferietips!

Fra 15. juni 2017 kan alle med bedriftsabonnement fra Telenor fritt bruke av datapakken i EU og EØS – uten at det koster noe ekstra. Det samme gjelder inkluderte ringeminutter og SMS. Telefonen kan med andre ord brukes akkurat som om du er i Norge. Merk at i fjor var det kun de dyreste bedriftsabonnementene som hadde inkludert roaming i EU/EØS. Nå er ordningen utvidet til å gjelde alle abonnementer. For komplette vilkår se her. Obs, merk at mobilbruk om bord på f.eks. danskebåten ikke regnes som en del av EU/EØS. Så her koster det ekstra, men det er billigere enn før, og datapakken sørger for trygghet.

Hva hvis jeg bruker opp inkludert datamengde?
Du får beskjed på SMS når 80 % av inkludert datamengde er brukt opp. Du kan enkelt kjøpe mer til norske priser, via appen Mitt Telenor eller ved å sende SMS med 1GBDATA til 1999.

Hva hvis jeg reiser utenfor Europa?
Telenor har svært gode priser i resten av verden. Nå har for eksempel Thailand samme priser som USA. Telenor-kunder har alltid en forutsigbar datapakke å forholde seg til – uansett destinasjon. Når datapakken er brukt opp, får du beskjed via SMS. Det er også mulig å kjøpe ukespakker til en rimelig pris i de aller fleste landene.

Full kontroll med Telenor-appen
Last ned appen Mitt Telenor før du reiser. Da kan du enkelt følge med på forbruket og slippe å bekymre deg for kostnader du ikke er klar over. Søk på Mitt Telenor i app-butikken eller send sms med MT til 2244.

Feriemodus med Mobilt Bedriftsnett
Med Mobilt Bedriftsnett fra Telenor har du muligheten til å sette mobilen i feriemodus. Kunder som prøver å ringe deg direkte på mobilen, får automatisk beskjed om at du er på ferie, og kan velge å bli satt over til en kollega. Er det likevel nødvendig å nå deg, kan innringer trykke 4 for å “presse” sin samtale gjennom til deg. Dette gjør at kundene får raskest mulig hjelp, og telefonen din slipper å ringe konstant når du er på ferie. Du kan likevel sjekke i anropsloggen hvem som har prøvd å nå deg.

Tips for å begrense databruken
Selv om det nå er blitt betydelig billigere å bruke data i utlandet, kan det være greit å huske på at mange apper, og ikke minst streaming, fører til høy databruk. Dat kan være lurt i de dyreste landene å bruke offline-funksjonen på Netflix, Spotify og Tidal, og laste ned epost manuelt i stedet for automatisk.